Re: Journalføringsdato / Journalføringsplikt fo…

Presseforbundet Still spørsmål Re: Journalføringsdato / Journalføringsplikt fo…

#17554
Sven Marti
Gjest

Kanskje noen som leser tråden har anledning til å be Oslo Kommune Bymiljøetaten (helst med fult navn) om innsyn i offentlig journal i en-eller-annen sak (helst ikke min), med alle felt i journalpostene (også journalpostID), og så sende det til meg (jeg antar at det er bare meg de nekter innsyn i journalen). Da må de i det minste bruke en annen begrunnelse enn at innsyn allerede er gitt (f.eks. at det ikke er mulig med «enkle fremgangsmåter» ).

Hele deres argumentasjon til retten er basert på at jeg har fått innsyn og nå bare «plager» dem/er en «kverulant» – (noe jeg muligens kan fremstå som dersom mine mistanker om at kommunen har rettet journalen for å hindre innsyn). Men dette argumentet (selv om det hadde vært korrekt) er etter mitt syn ikke noe lovlig argument for å avslå et krav om innsyn, særlig ikke i journalsystemet (som av natur stadig endrer seg under sakens gang).

(Skulle jeg motta en slik journal fra noen skal jeg skrive et nytt innlegg i denne tråden – så jeg ikke «indirekte» plager kommunen unødig.)