Re: Innsyn i Ordførerens lønnsslipper

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Innsyn i Ordførerens lønnsslipper Re: Innsyn i Ordførerens lønnsslipper

#18630
Knut Erik Lippert
Gjest

Jeg regner fortsatt med at dere har lest at jeg kan se argumenter for anonyme innsyn, men jeg sliter med det i denne saken.

«Ønsker Innsyn» har anført tre eksempler.

1. Hva en ordfører tjener står i kommunens årsrapport. En lønnsslipp inneholder langt mer. Men dette er et ok eksempel på når anonymitet er greit.

2. Stortingspolitiker er ikke noe kontrollorgan for kommuner. Og Jeg kan rett og slett ikke se noen begrunnelse for hvor en stortingspolitiker skal henvende seg anonymt til en kommune.

3. Synes jeg rett og slett blir for tynt. Man bør kunne stå ved de handlingene man gjør også om man legger igjen et spor.

Det har ingen betydning for meg hvem som ber om innsyn, her forholder jeg meg helt greit til lovens krav. Min prinsipielle holdning er at man oppfører seg på samme måte som man forventer av andre. Ønsker du innsyn i mine lønnsslipper bør man være voksen nok til fremstå i dagslys. Med mindre det finnes gode argumenter for noe annet. Og ja jeg kan se de finnes, ref pkt 1. Men den dekker ikke en nasjonal aksjon som dette.

PS! Til dere som er redde for publisering av e-postadresser i «fulltekstformat» så må jeg si at jeg undres på hvorfor dere da legger de ut her inne. Spidere leser også kildekode.