Re: Anonymitet bør kanskje ha sin pris?

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Anonymitet bør kanskje ha sin pris? Re: Anonymitet bør kanskje ha sin pris?

#18690
Rosa helikopter
Gjest

Hei!

Jeg er litt enig med deg. Det å stå frem med egen identitet kan ha en ?kredibilitetskostnad?. Men oppfører du deg på en god måte kan det ha en motsatt effekt. Man velger jo å være anonym fordi man tror det kan være en ?kostnad?.

Ved ikke å offentliggjøre navnene i OEP vil denne kostnaden reduseres.

Eksemplene til Bjarne over er at kostnaden ikke bare er avhengig av den som forespør, men også organisasjonen som behandler forespørselen.

Måten FAD har kalt personer for plageånder vil gjøre at mange kvier seg for å søke innsyn med eget navn. FAD er også kjent for å være svake på innsynsbehandling. Jeg tror ikke det er tilfeldig at FAD synes anonyme er et problem, mens et par andre departementer ikke har lagt merke til om begjæringene er anonyme eller ikke.

Jeg ser her at jeg som anonym skylder på departementet og synes at det er de som skaper et problem, men departementet mener vi er et problem. For å finne ut hvem som er det største problemet så må noen granske de enkelte saker.