Vil ha pressens syn på OEP

Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) ber pressen komme på banen i den videre utviklingen av elektronisk postjurnal (OEP). Difi får mange innspill fra arkivene, men foreløpig har pressen vært taus.

Difi har ansvaret for at forvaltningens felles elektroniske postjournal – OEP – fungerer som den skal, og ber pressen om hjelp. Under et møte mellom DIFI og representanter fra Norsk Presseforbunds Offentlighetsutvalg opplyste seniorrådgiver i Difi Jon Håkon Odd at de jobber kontinuerlig med å bedre funksjonaliteten i OEP, og at de gjerne mottar innspill fra pressen til dette arbeidet.

Allerede jobbes det blant annet med å bedre søkerindeksen slik at man skal få mer stabile og raskere søk, forenkling av bestillingsfunksjonen og en bedring av resultatfunksjonen ved søk. Utover høsten vil man blant annet se på søkerfunksjonaliteten og utvikling av personlig profil med lagrede søk i OEP. Her er det viktig med tilbakemeldinger fra pressen både på hva vil trenger av søkermuligheter, og hvilke inndelinger som er mest hensiktsmessig.

Har du synspunkter på OEP? Send innspill til kontakt@oep.no eller ring Difi brukerstøtte på tlfnr 575 55 050.