Treg journalføring i OEP

Departementene somler med å føre opp journalføringer i den offentlige journalen OEP, og tregest i klassen er Kulturdepartementet. Tall innhentet fra det redakssjonelle it-verktøyet Gravemaskinen avdekker en betydelig treghet med den nye postjournalen.

Departementene somler med å føre opp journalføringer i den offentlige journalen OEP, og tregest i klassen er Kulturdepartementet. Tall innhentet med hjelp av det redaksjonelle it-verktøyet Gravemaskinen avdekker en betydelig treghet med oppføringene i den nye offentlige postjournalen.

Anders Brenna, medieutvikler og hjernen bak Gravemaskinen, har brukt det nye it-verktøyet til å innhente statistikk om oppføringer i OEP. Resultatene presenteres på Anders Brennas blogg, og viser at det tar svært lang tid fra et dokument er journalført til det dukker opp i OEP. Tregest i følge undersøkelsen er Kulturdepartementet med et snitt på 28 dager. Neste på lista er Forsvarsdepartementet som har et snitt på 18 dager. Den raskeste er Miljøverndepartementet med et snitt på 3,5 dager.

Anders Brenns beskriver resultatene fra undersøkelsen som et demokratisk problem, og oppfordrer alle til å ta tak i dette: «Hvis poenget med offentlige journaler skal være noe mer enn ett bidrag til hyggelige festtaler, må det tas grep, og det raskt. Jeg oppfordrer derfor alle som leser dette om å kreve at dette må forbedres.»