Må revurdere hemmelig søkerliste

Sivilombudsmannen mener spørsmål om offentliggjøring av hvem som søkte stillingen som personalsjef i Sandefjord kommune, må vurderes på nytt.

I en nylig avsagt uttalelse fastslår Sivilombudsmannen at Fylkesmannen i Vestfold gjorde en for dårlig jobb i behandlingen av en klage over manglende innsyn i søkerlisten til stillingen som personalsjef i Sandefjord kommune. Han ber Fylkesmannen foreta en ny vurdering av klagen.

Det var Sandefjords Blad som nektet å godta kommunens beslutning om at hele 19 av 25 søkere skulle unntas offentlighet. Avisen klagde først til Fylkesmannen, som mente kommunens hemmelighold var uproblematisk. Ved hjelp av Offentlighetsutvalget i Norsk Presseforbund ble saken tatt opp med Sivilombudsmannen.
I uttalelsen understrekes det blant annet at offentlige søkerlister er et grunnleggende prinsipp i norsk rett, og at hovedregelen er at søkerlisten er offentlig. Hovedkritikken mot klagebehandlingen var at det ikke var innhentet eller foretatt en konkret vurdering av den enkelte søkers begrunnelse for hvorfor de ønsket å unntas fra søkerlisten.

Les hele uttalelsen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *