Sivilombudsmannen fikk Flaviusprisen

Norsk presseforbunds åpenhetspris - Flaviusprisen - gikk i år til Stortingets ombudsmann.

Flaviusprisen, som ble delt ut under Norsk Presseforbunds Åpenhetsting mandag 29. september, gikk i år til Sivilombudsmannen. Prisen er opprettet av styret i Norsk Presseforbund, og skal deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner, forvaltningsorganer, institusjoner, bedrifter, journalister, redaktører eller redaksjoner som gjennom sitt arbeid eller frivillige innsats har bidratt til å fremme eller synliggjøre betydningen av åpenhet og innsyn og/eller bidratt til endring eller utvikling av regelverk eller praksis for åpenhet og innsyn i det norske samfunnet.

I begrunnelsen til juryen heter det blant annet at dette er en institusjon som har gjort klart mer enn man kunne vente ut fra dens stilling for å få større åpenhet i forvaltningen, og for å få forvaltningen og dens ansatte til å forstå at ansattes ytringsfrihet går klart lengre enn mange har trodd.

Videre mener juryen at Sivilombudsmannen gjennom sine uttalelser har lagt viktige føringer for forvaltningens praktisering av meroffentlighet og innsyn i søkerlister, og at institusjonen har bidratt til å flytte grensene for ansattes ytringsfrihet og varslerrett i riktig retning.

Les hele juryens begrunnelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *