Full tilgang til skattelistene!

Regjeringen foreslo i dag å endre reglene for innsyn i skattelister slik at pressen får utlevert fullstendige lister i elektronisk form. Dermed er vi tilbake til slik det var før med full åpenhet omkring skatteopplysninger.

En gledelig nyhet for alle åpenhetsforkjempere – fra høsten av vil regjerningen ha full åpenhet om skatteopplysninger! Dette kom frem i revidert budsjett i dag der regjeringen foreslo endringer i ligningsloven som innebærer at pressen igjen skal få utlevert skattelistene i elektronisk form. Finansminister Kristin Halvorsen understreker behovet for en kritisk debatt om skattemessige forhold, der informasjon om inntekts- og skatteforhold er et helt sentralt premiss.
Etter to år med begrenset tilgang til skatteopplysninger gjennom enkeltsøk på skatteetatens hjemmesider i en treukers periode, åpnes det altså for at det fra høsten av igjen blir mulig å drive kritisk og undersøkende journalistikk på skatteforhold. Les mer på Redaktørforeningens hjemmeside nored.no og på Finansdepartmentets hjemmeside.

Kristine Holm, 15.05.2007

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *