Re: Journalføringsdato / Journalføringsplikt fo…

Presseforbundet Still spørsmål Re: Journalføringsdato / Journalføringsplikt fo…

#17564
petimeteret
Gjest

Hei!

Jeg har lest ditt spørsmål et par ganger nå, men har noe problemer med å forstå sammenhengen. Derfor bør du kanskje tydeliggjøre spørsmålene noe.

Jeg bruker et Noark System regelmessig. Noen ganger lager jeg dokumentene i systemet. Før jeg skriver den første setningen, får dokumentet tildelt et saks og dokumentnummer. Noen ganger blri dokumentet sendt samme dag. Andre ganger kan det ta uker før det blir ferdig og sendes. Da kan det komme mange dokumenter i saken som får nyere dokumentnummer, før jeg får sent brevet mitt. Skal du lete i en sak kronologisk, bør du søke på saksnummer og dokumentdato.

Noen ganger mottar jeg brev/eposter utenfra, som er sendt via arkivet. Da er dokumentet ferdig arkivert da jeg mottar det. Andre ganger kommer det direkte i min innboks. Da må jeg arkivere det. Da blir det litt mer tilfeldig når dokumentet blir arkivert. Tilsvarende må jeg selv arkivere utgående e-poster. Forskjellen du viser kan være noe så enkelt som at for noen av dokumentene har arkivet kontroll med hele arkiverings og journalføringsprosessen, mens de andre dokumentene må arkivet vente på en aktiv handling fra en saksbehandler. I ditt tilfelle er det snakk om 1-2 dagers forsinkelse. Det er lite i forhold til hva jeg selv har forårsaket.

Flytting av journalposter er noe man skal være forsiktig med. Jeg har selv vært med på å behandle innsynskrav i saker der journalpostene har vært flyttet på. På første forsøk ble feil dokument utlevert. Detter er altså noe som bør unngås, og mulighetene er som regel reservert arkivarene.

E-poster kan man gå utfra er både sendt og mottatt samme dag. Etter min forståelse er det dato for sent/mottatt som kan være med på å påvirke rettigheter og ikke journaldato.

Jeg stiller meg undrende til følgende påstand ? «Innklagede blir ikke underrettet om klager som er trukket mot vedkommende «stillingsbetegnelse». Reelle muligheter for innsyn får «stillingsbetegnelse» dermed ikke. » Selv om klagesaken er trukket, vil innklagede fortsatt være en part i saken og har ganske sterk rett på innsyn. Mange vil føle at beskyldingene ligger der, selv om klagen er trukket.