Re: Helseforetak vil ikke sende meg søkerliste

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Helseforetak vil ikke sende meg søkerliste Re: Helseforetak vil ikke sende meg søkerliste

#17428
Petimeteret
Gjest

Først vil jeg skille på et par begrep.

Offentlig søkerliste, er forankret i offentlighetsloven §25. Dette er en liste alle som vil kan spørre etter og har krav på å få. Den bør, ifølge Sivilombudsmannen, være klar 2-3 virkedager etter søknadsfristen.

Utvidet søkerliste. Denne lages i forvaltrningen. Jeg er usikker på hvor den er forankret, men jeg tror det var forvaltningsloven, før den ble endret i forbindelse med ny offentlighetslov. Søkere har hatt rett på denne listen som part i saken. Andre har ikke hatt rett på denne.

Når det står så eksplisitt i helseforetaksloven at partsinnsynreglene ikke gjelder og det står i utgreiingen at du ikke har krav på utvidet søkerliste så stemmer nok det.

Men dersom utvidet søkerliste er laget, må de allikevel behandle et krav om innsyn etter offentlighetslovens regler. Da skal du få oppgitt hjemmel for unntak.

Uansett har du krav på offentlig søkerliste. Da er heller ikke argumenter som at webcruiter er nede relevant, for den skal ligge i arkivsystemet. Den tilsvarende saken du viste til gjelder offentlig søkerliste.