Voldgift

  • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
  • Forfatter
    Innlegg
    • #16245 Svar
      Robin
      Gjest

      Hei!

      Et aksjeselskap hvor en kommune eier over halvparten av aksjene er i forhandlinger mot en privat prosjekteringsgruppe for å få erstatning for et byggeprosjekt som sprakk med flere titalls millioner.

      Det offentlige selskapet viser til at det trolig blir en voldgiftsak, men da lurer jeg på hvilke innsynsmuligheter som finnes for en slike type sak?

    • #17812 Svar
      Ingrid S. Torp
      Gjest

      Dette bestemmes gjennom voldgiftloven § 5:

      Hvis ikke partene har avtalt noe annet for den enkelte sak, er voldgiftsbehandlingen og voldgiftsrettens avgjørelser ikke underlagt taushetsplikt.

      Utenforstående kan bare få være til stede under voldgiftsforhandlingene når og i den utstrekning det følger av avtale mellom partene.

    • #17810 Svar
      Christer Alexander Jenson
      Gjest

      At forvaltningsorganet er involvert i en voldgiftssak gjør intet spesielt for voldgiftssakens dokumenter.

      Offentleglova § 18 åpner for unntak for rettssaksdokumenter, altså dokumenter som er utarbeidet i organets egenskap av part i rettssak. Rettssaksbegrepet inkluderer voldgiftssaker (jfr. JDs veileder s. 124, «skilsdom» er voldgift på nynorsk).

      Partene i en voldgiftssak kan avtale taushetsplikt, jfr. voldgiftsloven § 5. Om slik avtale innebærer at voldgiftssaken henføres under den strengere regelen i offl § 13 er imidlertid ikke sikkert.

Ser 2 svar tråder
Svar til: Voldgift
Din informasjon: