Jordskiftedom

  • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
  • Forfatter
    Innlegg
    • #16231 Svar
      KP
      Gjest

      Er jordskiftedommer offentlige?

    • #17734 Svar
      Ingrid Torp
      Gjest

      Ja, så fremt det ikke foreligger spesielle grunner til noe annet. I jordskifteloven vises det her blant annet til tvistelovens kap 14, der det står:

      § 14-2. Allmennhetens innsynsrett

      (1) Allmennheten har rett til innsyn i rettsbøker, rettsmeklingsprotokoller, rettsavgjørelser og sakskostnadsoppgaver etter § 20-5.

      (2) I saker som ikke fullt ut behandles skriftlig, har allmennheten også rett til innsyn i disse dokumentene:

      a) sluttinnlegg etter § 9-10,

      b) innlegg etter § 9-9 annet til fjerde ledd, § 15-8 annet ledd, § 29-16 tredje til femte ledd, § 30-10 annet og fjerde ledd og § 30-13 annet ledd,

      c) bevis som er påberopt under muntlige forhandlinger eller i innlegg som nevnt i bokstav b,

      d) hjelpedokumenter etter § 9-14 annet ledd.

      (3) Når det er truffet realitetsavgjørelse eller avgjørelse om sakskostnader i sak som behandles fullt ut skriftlig, gjelder annet ledd tilsvarende.

      § 14-3. Unntak fra allmennhetens innsynsrett i rettsbøker og rettsavgjørelser

      (1) Retten til innsyn i rettsavgjørelser gjelder bare så langt det ikke gjelder forbud mot offentlig gjengivelse. Gjelder det et slikt forbud, er det rett til innsyn i avgjørelsens slutning om avgjørelsen ikke er eldre enn fem år. Innsyn i rettsboken kan kreves hvis den ikke er ført i rettsmøte for lukkede dører eller offentlig gjengivelse av den protokollerte forhandlingen eller rettsboken er forbudt.

      (2) Når det er betenkelig av hensyn til rikets sikkerhet eller forholdet til fremmed stat å gi innsyn, eller når det er grunn til å frykte at kunnskapen vil bli nyttet på urettmessig vis, kan innsyn bare gis i domsslutningen. Det samme gjelder når retten har gitt pålegg om hemmelighold.

      Flere unntak fra innsynsretten er angitt i § 14-4, og dette omhandler blant annet hensynet til privatlivets fred.

    • #17732 Svar
      Ingrid Torp
      Gjest

      Dersom flere er interesserte i dette området, se denne siden for aktuelle saker: http://www.domstol.no/wwarkiv/wc.dll?minprocess~soek

Ser 2 svar tråder
Svar til: Jordskiftedom
Din informasjon: