Private selskaper støttet av offentlige

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Private selskaper støttet av offentlige

  • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
  • Forfatter
    Innlegg
    • #16216 Svar
      Erik Waatland
      Gjest

      Jeg lurer på hvordan vi skal tolke offentlighetsloven 5.2

    • #17660 Svar
      Christer Alexander Jenson
      Gjest

      Dersom fylkeskommunene har eierandeler tilsvarende minst halvparten av stemmene i generalforsamling eller lignende, eller har rett til å velge mer enn halvparten av medlemmene med stemmerett i styre eller lignende, er foretaket som hovedregel omfattet av offentleglova, jfr. lovens § 2 første ledd bokstav c og d.

      Et foretak er også omfattet av offentleglova hvis det treffer vedtak (i forvaltningslovens forstand), offentleglova § 2 første ledd bokstav b. Støtte til kulturfremmende arbeid vil vanligvis ikke falle inn under definisjonen av vedtak.

      Det faktum at et foretak er finansiert av offentlige midler har ikke betydning for om offentleglova gjelder foretaket. Det er eierskapet (mer enn halvparten av stemmene/medlemmene) og arbeidsoppgavene (treffe vedtak) som er avgjørende.

      Det er derfor ikke mulig å gi deg noen sannsynlighetsberegning for om du vil få innsyn eller ikke.

    • #17658 Svar
      Kristine Foss
      Gjest

      Enig i svaret over, men lurer på om du sitter på feil versjon av offl. ettersom du snakker om offl. § 5 og virkeområde? Her er ihv link til rett versjon http://www.lovdata.no/all/hl-20060519-016.html, i tilfelle du mangler den.

Ser 2 svar tråder
Svar til: Private selskaper støttet av offentlige
Din informasjon: