Innsyn i regnskap?

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Innsyn i regnskap?

  • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
  • Forfatter
    Innlegg
    • #16200 Svar
      Felicia Øystå
      Gjest

      Jeg har bedt om bilag til en del poster som er oppført på regnskapet til kulturenheten i Frogn kommune. Dette er kanskje et elementært spørsmål, men jeg er fersk som skrivende journalist. Når jeg ber om bilag får jeg denne beskjeden fra regnskapssjefen: «Regnskapsbilag kan inneholde sensitive opplysninger. Disse kan derfor ikke kopieres og sendes Amta.»

      Jeg har fått utgiftene på kontonivå, men det gir meg ikke svar på hva pengene er brukt til.Jeg har da krav på innsyn i bilag?

    • #17588 Svar
      Kristine Foss
      Gjest

      Ikke dumt spørsmål!

      Du har rett til innsyn i bilagene. Bilagene kan ikke unntas ut i fra en antagelse om at de kan inneholde sensitiv info. De må unntas ut i fra et lovlig grunnlag i offentleglova.

      Hvis kommunen mener de inneholder opplysninger som skal unntas, må de altså vise til et grunnlag for dette i loven, feks. taushetsplikt. Foreligger tauhsetsplikt, skal de taushetsbelagte opplysningene tas ut, og du har krav på innsyn i resten.

      Jeg ville vist til at bilagene også er en del av kommunens saksdokumenter som du har rett til innsyn i etter offentleglova, og stilt spørsmål ved hva som er hjemmelen for at de unntar. Deretter bør du klage over et evt avslag. Det er som du selv er inne på, som regel i bilagene de interessante opplysningene ligger.

      Ta gjerne kontakt igjen om/når du får det, så kan vi hjelpe deg videre.

    • #17586 Svar
      Felicia Øystå
      Gjest

      Regnskapssjefen har sendt mitt spørsmål om hjemmel til kommunens advokat…..Da tar det enda et par uker…

Ser 2 svar tråder
Svar til: Innsyn i regnskap?
Din informasjon: