Møtereferat/protokoll
Presseforbundet › Still spørsmål › Still spørsmål › Møtereferat/protokoll
- Emnet er tomt.
-
ForfatterInnlegg
-
-
Thor Arne GrønnerødGjest
I kommunale utvalgsmøter kan det stilles spørsmål om saker som ikke står på dagsorden. Spørsmålene besvares direkte, evt. må det gjøres videre undersøkelser slik at det besvares senere.
Spørsmålene/sakene tas opp under eventuelt, og de blir varslet ved begnnelse av møtene.
Skal dette inn i møtereferatet/protokollen?
Spørsmålene og svarene kan være viktig for ettertiden, og det vil da være mulig å vite hva som er tatt opp i en slik sammenheng.
Viktige spørsmål og svar kan også komme opp i orienteringssaker, som ike er den del av det formelle møtet. Da kunne det også være av interesse å få det protokollført.
Hv er riktig og nyttig i slike saker?
-
Kristine FossGjest
Plikten til å føre protokoll følger av kommuneloven § 30(3): «Det skal føres møtebok over forhandlingene i alle folkevalgte organer. Kommunestyret og fylkestinget fastsetter selv nærmere regler om føring av møtebok.»
Det ligger her et krav om at kommunestyret og fylkestinget skal gi nærmere regler om protokoll, og disse forutsettes basert på ulovfestede prinsipper om dette, som bla. er utdypet forarbeidene til loven. Kort oppsummert står det her at protokollering skal tjene flere hensyn, blant annet kontrollhensynet, og at møteboka minimum bør inneholde tid og sted for møte, deltakere og fraværende, hvilke saker som ble behandlet og alle fremsatte forslag og avstemingsresultatet. Det ligger i dette at også forslag som ikke står på sakslista, men bilr fremmet, og saker som tas under evt, skal protokollføres.
Jeg vil anbefale deg å sjekke hvilke regler kommunen selv har fastsatt om dette.
-
-
ForfatterInnlegg