Oppsigelse kommunen

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Oppsigelse kommunen

  • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
  • Forfatter
    Innlegg
    • #16119 Svar
      Anonym
      Gjest

      En ansatt i kommunen er blitt oppsagt. Historien er lang, men vedkommende beskyldes for å ha skrevet en altfor krass epost samt noen andre ting. Jeg har kun muntlig info fra den tidligere ansatte. Hvor mye av denne informasjonen er offentlig? Dette kan være en sak om maktmisbruk, med en manipulerende sjef – og vil gjerne komme til bunns i hvordan kommunen har håndtert dette.

    • #17240 Svar
      Petimeteret
      Gjest

      Hei!

      Her er det flere veier å gå. Den som er blitt oppsagt har mye større rettigheter enn deg til opplysninger. Hvis han spør etter dokumentasjonen, eller at han gir deg fullmakt til å hente ut dokumentasjon som inneholder personlige opplysninger om ham, så får du ut mest dokumentasjon.

      Ellers er taushetsplikten det jeg antar er det som begrenser hva du har krav på. Da er det informasjon om personen som er oppsagt taushetsplikten først og fremst skal verne. I utgangspunktet er det vedkommende har gjort/ ikke som offentlig ansatt ikke taushetsbelagt, mens det han har gjort som privatperson kan være det. men det han har gjort som offentlig ansatt, kan fortelle noe om privatpersonen som igjen er taushetsbelagt…

      Dette er altså et vanskelig tereng å navigere i.

      Men hvis du spør om innsyn, er det organet som skal vurdere om du har krav på innsyn eller ikke. Får du avslag, så skal de oppgi hjemmel for avslaget. Da vurderer du om det organet oppir gir mening.

    • #17238 Svar
      Christer Alexander Jenson
      Gjest

      De mest aktuelle unntaksgrunnlagene er § 13.1 (taushetsplikt av hensyn til personlige opplysninger) og § 23.1 (taushetsplikt fordi det er påkrevd av hensyn til organets personalforvaltning). Man kan ikke unnta dokumentene som interne – organets arbeidstakere regnes ikke som en del av organet når det foreligger et interessemessig motsetningsforhold.

      Oppsigelsessaker som er under behandling er også klare kandidater for vedtak om utsatt innsyn i medhold av offentleglova § 5.1 og 5.3.

Ser 2 svar tråder
Svar til: Oppsigelse kommunen
Din informasjon: