§5 i offentlighetslova
Presseforbundet › Still spørsmål › Still spørsmål › §5 i offentlighetslova
- Emnet er tomt.
-
ForfatterInnlegg
-
-
IngaGjest
Hei!
Er det riktig forstått at §5 bare utsetter innsynet, og at man i en ferdigbehandlet sak kan kreve innsyn?
-
Arne JensenGjest
Det er riktig. Regelen gir muligheter for å utsette offentlighet til et senere tidspunkt «i saksførebuinga», og da må det være nokså åpenbart at man ikke kan utsette innsynet lenger enn til at saken er ferdig behandlet, Og så skal det jo, som det fremgår av lovteksten, ganske mye til for å kunne utsette offentlighet. Innsyn må gi et direkte misvisende bilde av saken, og dette må i tillegg skade klare private eller samfunnsmessige interesser. Begge vilkår må være oppfylt – såkalt kumulative vilkår.
-
Bjarne JohannessenGjest
Utsatt innsyn gjelder den versjonen som du ba om innsyn i. Selv om det foreligger en endelig versjon, har du også krav på den versjonen som de vedtok utsatt innsyn på.
-
IngaGjest
Takk for svar 🙂
-
LarsGjest
Hvor lang tid kan i så fall saken utsettes når saksansvarlig oppgir §5 som grunnlag? Hvordan finner jeg ut det?
Slenger fram noen datoer her: dok.dato er 20.1, journaldato er 23.1, søk av postlisteinnsyn er 24.1, mottatt innsynsnekt 26.1.
Og hvis det er meg bekjent hva saksinnholdet (jeg vet hva saken er, men ikke detaljene) i dokumentet er, hva skal til for at man kan unngå grunnlaget for innsyn når dét er «saken er til granskning/ utredning og nærmere undersøkelse om hva som har skjedd»?
Avslag på begjæring kan også klages til en klagenemd. Store muligheter for at jeg kommer meg forbi den med §5 som grunnlag for innsynsnekt?
Beklager mange spørsmål, men takker for hjelp 🙂
-
-
ForfatterInnlegg