Vi er på Arendalsuka!

Mediepolitikk og presseetisk gameshow står på programmet når vi og de andre presseorganisasjonene inntar Arendalsuka.

Dette er fjerde året presseorganisasjonene er til stede med arrangementer i Arendal. I fjor ble presseetikk diskutert i et helt døgn. I år arrangeres to debatter på Mediebåten der en rekke mediehus også har ulike arrangementer. I tillegg samarbeider organisasjonene med Arendalsuka Ung om et presseetisk gameshow på torget i Arendal fredag 18. august.

– Arendalsuka er en viktig arena for politisk og samfunnsengasjert debatt, og det er naturlig for oss å delta her og bidra til å sette viktige mediepolitiske temaer på dagsorden. Det er også flott at så mange av mediehusene både lokalt og nasjonalt skaper egne arrangementer denne uka, sier generalsekretær Elin Floberghagen som også skal delta i panelet på det presseetiske gameshowet på fredag.

Her er oversikt over arrangementene:

Onsdag 16. august kl 10 på Mediebåten.
Er taushet gull – eller tull?
Hvor bør grensen gå mellom åpenhet og taushet i helsevesenet? Debatt med blant andre helseminister Bent Høie, president i legeforeningen, Marit Hermansen og VG-journalistene bak avsløringene om tvangsloggene i psykiatrien, Synnøve Åsebø og Mona Norman.

Torsdag 17. august kl 13 på Mediebåten
Globale aktører, mediepolitikk og journalistikk.
Forvitrer det norske mediemangfoldet? Er det mulig å bli enige om en politikk som hjelper mediene over kneika? Og hva betyr et mangfold av gode medier for oss alle som borgere? Debatt Svein Harberg, leder for Stortingets kulturkomite (H), Eivind Ljøstad, sjefredaktør Fædrelandsvennen, Hege Iren Frantzen, leder i Norsk Journalistlag, Randi Øgrey, direktør i Mediebedriftenes Landsforening

Fredag 18. august kl 12 på utescenen, torget
Prøv deg som redaktør – et presseetisk gameshow!
Hvor går grensen for hva vi kan publisere? Er det så nøye at ting er sant så lenge vi får mange likes? Kan du stole på det du hører og leser? Alle på torvet får mulighet til å teste den etiske ryggmargsrefleksen. Elever i videregående skole er spesielt invitert.

Bak arrangementene står Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, Landslaget for lokalaviser og Norsk Redaktørforening.