Tormod Utne (52) ny PFU-rådgiver

Førstelektor ved Høgskolen i Volda og tidligere redaktør i en rekke medier, Tormod Utne, blir ny rådgiver i Norsk Presseforbund.

– Jeg ser veldig fram til å jobbe for Norsk Presseforbund. Det å jobbe for en best mulig standard på en fri og uavhengig presse ser jeg på som svært meningsfullt og noe jeg gleder meg veldig til å ta fatt på. I mine øyne er det noe av det mest meningsfulle jeg kan få arbeidet med, og er veldig glad for å få brukt bakgrunnen og kompetansen min på dette, sier Utne.

Han har i tillegg til Trønderbladet hatt redaktørroller i Nettavisen, TV 2 og Sunnmørsposten fram til 2015. Siden den gang har han undervist journaliststudenter på avis/nett-bacheloren i Volda, og forsket på digital journalistikk. I dag er han førstelektor ved Høgskulen i Volda.

– Vi er veldig fornøyd  med å få Tormod på laget. Han har lang erfaring fra bransjen, både fra nasjonale, regionale og lokaler medier. I tillegg har han høy digital kompetanse og ikke minst har han de siste årene jobbet med spennende utviklingsprosjekter ved Høgskolen i Volda. Vi ønsker ham varmt velkommen til presseforbundet, sier generalsekretær Elin Floberghagen.

Utne starter i Norsk Presseforbund i august, og tar over etter Ingrid Nergården Jortveit som har fått innvilget 2-års permisjon for å jobbe ved journalistutdanningen på OsloMet.

– Jeg kommer fremdeles til å bo i Volda, men vil pendle til Oslo. Nå ser jeg fram til å bli bedre kjent med gode kolleger i Presseforbundet og det spennende miljøet som nå er samlet under samme tak i Pressens Hus, sier han.