Presseorganisasjonene partshjelpere i overvåkingssøksmål

Presseorganisasjonene går inn som partshjelpere i søksmålet fra Tinius og sjefredaktør Tom Erik Thorsen om de nye overvåkingsbestemmelsene i e-tjenesteloven.

Stiftelsen Tinius har i dag har i dag tatt ut søksmål mot Staten v/Forsvarsdepartementet for å få domstoltestet de nye bestemmelsene i etterretningstjenesteloven. Sjefredaktør i Varden Tom Erik Thorsen er medsaksøker. Presseorganisasjonene Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag, Mediebedriftenes Landsforening går inn som partshjelpere sammen med Den norske Forleggerforening, Norsk PEN og Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening. Advokatfirmaet Glittertind v/advokatene Jon Wessel-Aas og Emanuel Feinberg er engasjert som prosessfullmektiger for både saksøkerne og partshjelperne.

– Vi frykter at de nye lovbestemmelsene vil ha en nedkjølende effekt på ytringsfriheten – at færre tør å ytre seg eller å ta kontakt med journalister. Dermed mister mediene sentrale kilder til informasjon og samfunnet risikerer å gå glipp av viktige saker og debatter, uttalte Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen under pressekonferansen.

Les alt om søksmålet og stevningen her. 

Opptak fra pressekonferansen: