Følg lystoget live her!

Fredag 10. desember deles årets Nobels fredspris ut til journalistene og redaktørene Dmitrij Muratov og Maria Ressa. Klokken 17:30, begynner vi feiringen på Jernbanetorget med appeller og musikk, før vi går 18.00 mot Stortinget og Grand Hotell for å hylle og hilse på fredsprisvinnerne!

Se toget her:

Programmet:
Appellanter:
– Dr. Nadezda Azhgikhina, leder av PEN Moscow, styremedlem i Artikkel 19 og medlem av Russlands Utvalg for Medieklager.
– Patricia Evangelista, journalist og dokumentarfilmskaper, bosatt i Manila, Fillipinene. Rapporterer omfattende om konflikt, krise og menneskerettighetsbrudd. Er journalist ved Rappler, hvor fredsprisvinner Maria Ressa er medgrunnlegger og sjefsredaktør.
– Anette Trettebergstuen, kultur- og likestillingsminister, sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre og leder av APs kvinnenettverk
– Barbara Trionfi, leder for International Press Institute, et globalt nettverk bestående av journalister, redaktører og medieeiere dedikert til å sikre pressefriheten.
Artist:
– Hamid Sakizada, en afghansk fribymusiker spesialisert i tradisjonell Hazara-musikk. Hazara-minoriteten er forfulgt i Afghanistand og Hamid flyktet til Norge i 2016, hvor han har bodd siden.
Konferansier:
Dagsnytt 18s egen Espen Aas

Bildet er hentet fra Facebook-siden til arrangementet her.