Unntatt offentlighet – men i realiteten offentlig kjent

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Unntatt offentlighet – men i realiteten offentlig kjent

 • Emnet er tomt.
Ser 1 svar tråd
 • Forfatter
  Innlegg
  • #27365 Svar
   Christian
   Gjest

   Hvis et dokument fra styret et kommunalt foretak er unntatt offentlighet (paragraf 14 a, subsidiert paragraf 23 første ledd), men dokumentet i sin helhet er allment tilgjengelig likevel på grunn av en lekkasje, er det da grunnlag for å fortsatt unnta det offentlig?

   Finnes det noen tidligere avgjørelser rundt denne problemstillingen?

  • #27703 Svar
   Nils E. Øy
   Gjest

   Hei. Beklager sent svar.

   Jeg kan ikke riktig se hvordan det kan gjøres unntak for innsyn etter § 14 a, for det er en bestemmelse om at dokument eller del av dokument som inneholder endelig avgjørelse i en sak, IKKE kan unntas som organinternt (etter første ledd i paragrafen).

   Er et dokument unntatt etter § 23 første ledd, er det i realiteten bare «utsatt innsyn». Når tiltaket som dokumentet omhandler er gjennomført, er det ikke lenger behov for unntak – og innholdet blir offentlig.

   Men noen avgjørelse i forbindelse med at unntatt dokument er blitt kjent etter lekkasje i denne sammenheng kjenner jeg ikke, men det hender ofte at man får nei til behandling av en klage på innsynsavslag, dersom det er kjent at klageren allerede sitter på dokumentet, uansett årsak.

    

    

Ser 1 svar tråd
Svar til: Unntatt offentlighet – men i realiteten offentlig kjent
Din informasjon: