Unntaksbegrunnelse

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Unntaksbegrunnelse

 • Emnet er tomt.
Ser 1 svar tråd
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16362 Svar
   Janne Mortensen
   Gjest

   I forbindelse med en innsynsforespørsel har departementet valgt å unnta opplysninger iht leddene i offentlighetslovens § 15. I utgangspunktet er dette logisk.

   Det dokumentet som det er søkt innsyn i er forslag til tekst til en publikasjon. Jeg er interessert i hva avsendende organ ønsket skulle publiseres.

   Det kommer frem at kriteriet departementet har brukt i sin sladding, er at der forslaget er forskjellig fra endelig publikasjon skal sladdes. Det gjør at det jeg mottok ikke gir meg noe ut over det som kan leses fra publikasjonen.

   Er dette en god sladdegrunn?

   Jeg hadde forstått et avslag som begrunnet seg i at man unntar dokumentet med begrunnelse i at man ønsker å sikre en åpenhet i saksbehandlingen organene i mellom.

  • #18406 Svar
   Nils E. Øy
   Gjest

   Hei. Du skriver at departementet har valgt å unnta opplysningene iht «leddene i offentlighetsloven § 15». Dette høres litt underlig ut, for unntakshjemmel skal være presis, og peke på hvilket ledd og hvilket alternativ man bruker.

   Jeg vet ikke hva slags publikasjon det er snakk om her, men jeg går ut fra at det ikke dreiser seg om et innlegg til et periodisk skrift som virksomheten utgir. Slike innlegg faller utenfor definisjonen av dokument etter loven, etter lovens § 4 bokstac c.

   Det som er vesentlig for at dokumenter skal kunne unntas etter § 15, er at det er INNHENTET. Er det innsendt fra underordnet eller annen virksommhet på eget initiativ, er det ikke innhentet.

   Jeg må innrømme at jeg ikke helt forstår hva du mener med tredje avsnitt i innlegget ditt.

Ser 1 svar tråd
Svar til: Unntaksbegrunnelse
Din informasjon: