Sikkerhetsklarering

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Sikkerhetsklarering

 • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16312 Svar
   XX
   Gjest

   Hei

   I forsvaret som vanlig menig fikk jeg ikke det / den sikkerhetsklarering som jeg forventet, og som sammenlignbare personer fikk. De hadde ingen praktisk betydning for meg.

   Men, kan jeg gjøre krav på innsyn her ?

   Jeg må tilføye at jeg aldri har vært medlem av noe partie eller forfektet politiske synspunkter hverken i yrkeslivet eller privat, jeg var i militæret etter videregående og før min yrkestid begynte. Jeg har heller ingen ide om årsaken, men spekulerer i om det kan være enten en glipp eller noe jeg ikke er oppmerksom på i mine foreldres historikk, uten at jeg kan si at noe der skulle være grunnen heller.

   Mine foreldre har etter det jeg kjenner til ikke vært med i politiske partier eller aktive heller.

   Det er ingen stor sak for meg, men jeg må si jeg ble en smule overrasket, og skuffet.

   Forsvaret har sikkert egne regler, dette var i 1976

  • #18172 Svar
   NN
   Gjest

   Din sak er ganske gammel og det gjaldt helt sikkert andre regler da enn nå.

   Utgangspunktet nå er at du har krav på å få rede på det forhold som gjør at du ikke blir klarert, men forskrift om personellsikkerhet § 4-5 gir unntak fra opplysninger fra PST og etterretning.

   Mange forhold som gjør at man ikke blir sikkerhetsklarert mister sin betydning mhp sikkerhetsklarering ettersom tiden fra forholdet blir lenger.

  • #18170 Svar
   Tidl soldat
   Gjest

   Hei Jeg ønsker innsyn i dokumentene om meg fra seksjonen, i 1974. Ønsker videre innsyn i årsak til at jeg senere i løpet av førstegangstjenesten ble fratatt sikkerhetsklarering som jeg hadde. Skal jeg kunne få dette, og hvordan best gå fram?

   Vennlig hilsen tidligere marinegast

Ser 2 svar tråder
Svar til: Sikkerhetsklarering
Din informasjon: