Postjournalen ble dobbelt så lang

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Postjournalen ble dobbelt så lang

 • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16278 Svar
   Sam
   Gjest

   Etter at Jernbaneverket innførte nytt saks/arkivsystem har postjournalen økt fra førti sider til åtti sider i uken, visstnok på grunn av at det er enklere å journalføre e-poster.

  • #18000 Svar
   Sven Marti
   Gjest

   Mitt inntrykk er at det generellt syndes mest med journalføring av korte meldinger, særlig e-poster (men sikkert også SMSer, twittermeldinger og Facebook-meldinger).

   Det hadde vært interessant å vite hvorfor de ikke journalføres. En grunn kan være at det er teknisk vanskelig, en annen at saksbehandlere ikke er bevisst over at meldingene inneholder relevante opplysninger eller er av «halvprivat» karakter – jf Lysbakken-saken. Jeg tror ikke slike e-poster ikke journalføres fordi de ønskes hemmeligholdt. Heller motsatt. De sendes fordi man ikke tenker over at de har saksrelevante opplysninger og derfor burde journalføres.

   Forenklede løsninger for journalføring av, samt økt kunnskap om plikten til å journalføre e-poster, SMS-er, Twitter- og facebookmeldinger vil nok øke postjournalen vesentlig. En bivirkning vil nok også være økt møteaktivitet og telefonsamtaler.

  • #17998 Svar
   Petimeteret
   Gjest

   I forbindelse med innføring av nytt arkivsystem/saksbehandlingssystem gjennomføres det gjerne opplæring. Da kommer man naturligvis også inn på hva og når det skal arkiveres. Man har nok litt av den effekten hos JBV.

   Jeg har personlig møtt personer i statsforvaltningen som har vært ansatt i mer enn et år, og som aldri har hørt om arkiveringsplikten.

   Ellers har jeg meget god tro på den motivasjonen Dagbaldet m.fl. for tiden gir BLD men hensyn på arkivering og journalføring…. Det blir nok et oppsving i arkivering der også.

Ser 2 svar tråder
Svar til: Postjournalen ble dobbelt så lang
Din informasjon: