Offentlighet i ansettelsessaker ved bruk av rekrutteringsfirma

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Offentlighet i ansettelsessaker ved bruk av rekrutteringsfirma

 • Emnet er tomt.
Ser 4 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16392 Svar
   T.Lind
   Gjest

   Kan et offentlig organ «snike seg unna» bestemmelsene i offentleglova ved å benytte et rekrutteringsfirma i forbindelse med ansettelse av ledere. Selv mener jeg svaret gir seg selv, men jeg har behov for å vise til en lovbestemmelse som forhindrer slik «tåkelegging»

  • #18516 Svar
   Kristine Foss
   Gjest

   Nei, definitiv ikke. Kravet til journalføring og opprettelse av søkerliste som følger av offentleglova, gjelder for søknader i det offentlige, uavhengig av om det er et privat konsulentfirma eller forvaltningen selv som foretar ansettelsen. Dette følger både av

   § 3 og § 25(2). Det er altså innholdet i dokumentene som avgjør om de skal følge reglene i offentleglova, ikke hvor de fysisk befinner seg.

  • #18512 Svar
   Sam Spade
   Gjest

   Samtidig vet jeg om en relativt eksponert stilling i det offentlige der hodejegerne «vurderte» mange søkere, men uten at de nødvendigvis har søkt formelt. Når man setter ut arbeidet til et firma skje mye av kommunikasjonen uformelt og man slipper journalplikten. Det har jeg opplevd i flere sammenhenger.

   Det offentlige ser forresten ut til å tappes for søkere, det begynner nesten å bli en tendens. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3953749.ece

  • #18514 Svar
   T.Lind
   Gjest

   Tusen takk for raskt svar.

  • #18510 Svar
   Kristine Foss
   Gjest

   Dette med uformelle prosesser er et problem som truer offentlighetens rett til innsyn i viktige beslutningsprosesser. Bla. etter klage fra Offentlighetsutvalget i Norsk Presseforbund, har Sivilombudsmannen signalisert at han vil se nærmere på ansettelser i det offentlige: http://bit.ly/e2TBDV Det vil da være naturlig at han ser nærmere på det du tar opp.

Ser 4 svar tråder
Svar til: Offentlighet i ansettelsessaker ved bruk av rekrutteringsfirma
Din informasjon: