nasjonale prøver

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål nasjonale prøver

 • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16405 Svar
   Morten Lie-Hagen, Varden
   Gjest

   Her om dagen ble jeg utestengt fra et komitemøte der politikerne skulle bli informert om resultatet av nasjonals prøver. Begrunnelsen for stengning var at informasjonen inneholdt opplysninger ned på skoenivå, og slik informasjon er passordbeskyttet hos Utdanningsdepartementet. Det ble ikke gitt ytterligere begrunnelse, men flertallet av politikere synts dette var god nok grunn til å stengemøtet. Var det det?

  • #18554 Svar
   Vegard Førland Venli
   Gjest

   Dessuten har du sannsynligvis krav på fullt innsyn i tallene. Jeg har en slik uttalelse fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus om du er interessert.

   Men for all del ikke bry deg med å be om de samme tallene hos Utdanningsdirektoratet – jeg måtte kjøre en sak til KD, og tapte, før jeg fikk medhold i at de samme tallene var offentlige hos FM. Gikk da i stedet på kommunen. Latterlig, men dette er altså slik jeg ser det et direkte uttrykk til den holdning dagens regjering har til offentlighet rundt skoletall.

   Men men, snart får vi vel disse tallene også, bare vi lover å ikke skrive om dem – ref dagens forslag om innsyn i skattelister.

  • #18556 Svar
   Kristine Foss
   Gjest

   Nei, det er så absolutt ikke god nok grunn! Stengning av møter skal hjemles i kommuneloven, og det må fattes et vedtak på bakgrunn av bestemmelsene i kommuneloven § 31(3).

Ser 2 svar tråder
Svar til: nasjonale prøver
Din informasjon: