Krav til kommunal postliste

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Krav til kommunal postliste

 • Emnet er tomt.
Ser 3 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16309 Svar
   Melvind
   Gjest

   Er det noe krav til utforming av postlister som kommunene legger ut. Jeg ser at noen kommuner har lister med søkemuligheter, mens andre har ei flat pdf-fil som legges ut hver dag. Den siste varianten gjør det helt håpløst å finne fram, og i alle fall når det er snakk om kommuner med litt størrelse. Når dokumentene er 16-18 sider lange for hver dag, så er det etter mitt syn en effektiv måte å hindre innsyn.

  • #18160 Svar
   Nils E. Øy
   Gjest

   Nei, det er ikke noe krav til form på postlister som kommunene legger ut på Internett, ettersom kommunene ikke er pålagt å legge journalene på nett. Jeg er helt enig med deg i at pdf-filene som legges ut for en dag eller en uke om gangen er ganske håpløse verktøy. Men kanskje du skal prøve deg med et krav etter offentleglova § 9, om uttrekk av offentlig journal for de månedene du har behov for og med krav om at du fåt det tilsendt som elektronisk fil?

  • #18158 Svar
   petimeteret
   Gjest

   Ofte er personell på arkivet i kommunene hyggelige folk som er serviceinnstillt, men det er ikke alltid de skjønner behovet. Da kan man komme langt med en lite samtale

  • #18156 Svar
   Vegard Førland Venli
   Gjest

   Verdt å merke seg er dessuten at de aller fleste kommuner har et saksbehandlingssystem med mulighet til å gjøre fritekst-søk i journalpostene. §9 vil i de fleste tilfeller dermed gi deg et krav på at kommunen utfører slike søk for deg. Ikke like lettvint som å kunne gjøre egne søk i postlistene så klart, men dog en mulighet.

Ser 3 svar tråder
Svar til: Krav til kommunal postliste
Din informasjon: