Kan man publisere en artikkel med skjermbilde av Facebook innlegg uten å varsle?

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Kan man publisere en artikkel med skjermbilde av Facebook innlegg uten å varsle?

Ser 1 svar tråd
 • Forfatter
  Innlegg
  • #29409 Svar
   Anne-Sofie S. Pettersen
   Gjest

   Hei!

   Denne uken ble jeg gjort oppmerksom på at et innlegg som jeg skrev på NSB sin vegg vedrørende mangel på sitteplasser på tog hadde blitt brukt som hovedbilde i en artikkel. Jeg ble ikke varslet av avisen selv, men av noen jeg kjenner som leser deres nettavis. Jeg ønsket naturligvis å sjekke ut hva som hadde blitt skrevet i artikkelen, men artikkelen ligger bak en betalingsmur.

   Jeg syns det er ubehagelig at en norsk avis legger ut en artikkel med skjermbilde av mitt utsagn og jeg ikke blir varslet av dem, eller får mulighet til å se hva som er skrevet i artikkelen og dermed kan gjøre meg opp en mening om jeg støtter eller ikke støtter hva som har blitt skrevet.

   Nå er jo det som er skrevet på Facebook på mange måter offentlig, men spørsmålet er om det er god presseskikk/lovlig at avisen gjøre det på denne måten som jeg har beskrevet ovenfor?

   Dette er artikkelen den gjelder (ligger bak betalingsmur): http://www.moss-avis.no/Lei_av___sitte_p__gulvet-5-67-69284.html

   Dette er bildet med mitt utsagn som de bruker: http://g.api.no/obscura/API/image/r1/ece5/978x1200r/201504111112959//moss/2015/4/21/11/NSB+ILL+2.jpg

  • #30139 Svar
   Nils E. Øy
   Gjest

   Hei, jeg kan ikke se at det er brudd på god presseskikk å viderereformidle din «offentlige» klage på NSB, som en av flere illustrasjoner til en reportasje der avisen tar opp nettopp de problemer som du klager over. Artikkelen nevner ikke deg eller ditt innlegg spesielt, ut over at man kan lese ditt navn under innlegget på Facebook. Det Moss Avis gjør, er å lage reportasje med utgangspunkt i din og andres klager, og bringer uttalelser fra to pendlere, en NSB-sjef og med pendlerforeningen.
   Det betyr ingen krenkelse av deg eller ditt innlegg, heller tvert imot!

Ser 1 svar tråd
Svar til: Kan man publisere en artikkel med skjermbilde av Facebook innlegg uten å varsle?
Din informasjon: