Innsyn – ‘ikke nektet da dokument er slettet’

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Innsyn – ‘ikke nektet da dokument er slettet’

 • Emnet er tomt.
Ser 0 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16364 Svar
   T.S.
   Gjest

   Hei,

   Jeg har bedt om innsyn i epostbrev mellom en saksbehandler i kommunen og tiltakshaver i en sak. I første runde fikk jeg beskjed om at epostmeldingen ikke ble ansett som arkivverdig, da den tidskronologisk ville bli feil – og videre at annen dokument i ettertid dekte det som kom frem i eposten.

   Jeg ba på nytt om innsyn, med tilhørende lovjhjemmel, og fikk denne gangen beskjed om at innsyn er ikke nektet, men at eposten er slettet og derfor ikke mulig å gi innsyn i.

   Jeg regner med det finnes mye subjektiv tekst i epostmeldingen, og det er derfor jeg anseer den som viktig. Uten den og andre epostmeldinger i saken, er det ikke mulig å danne seg et bilde om saken er blitt objektivt behandlet.

   Spørsmålet mitt: Jeg ønsker å klage til Fylkesmannen for å få klargjort om jeg burde ha hatt innsyn til eposten eller ikke (uavhengig om den er slettet). I neste runde har jeg ønske å ta kontakt med IT i kommunen, da de som andre tar løpende backup. Dersom det f.eks. tar 1 time å hente dokumentet fra backup – vil det ble ansett som ‘rimelig’ å kreve den fremhentet?

   Takker for svar!

Ser 0 svar tråder
Svar til: Innsyn – ‘ikke nektet da dokument er slettet’
Din informasjon: