Hvem har bevisbyrden for at innsyn er gitt?

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Hvem har bevisbyrden for at innsyn er gitt?

 • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16383 Svar
   Sven Marti
   Gjest

   Trafikketaten har nå varslet om at de har kopiert opp samtlige dokumenter de mener å være i besittelse av og at jeg i nær fremtid kan hente tre esker med papirer på postkontoret. Kommuneadvokaten mener at mitt søksmål om innsyn i fem dokumenter nå er gjenstandsløs fordi de oversendte dokumentene (anslagsvis 2000 ark) inkluderer ?det som måtte finnes av dokumenter nevnt i påstandens punkt 2?. Kommuneadvokaten skriver: ?Saksøker kan nå selv plukke ut det han mener har bevisverdi??.

   Problemet er at jeg ikke vet hvilke av disse 2000 arkene som var vedlagt henholdsvis e-posten av 23.11.2009 og Tingrettens forsendelse til Trafikketaten av 06.10.2009 (som ikke er journalført). Om disse forsendelsene er dekket av disse 2000 arkene kan egentlig bare Oslo tingretten og Trafikketaten vite. Men ingen av dem ønsker å utpeke eksakt hvilke dokument forsendelsene inneholdt.

   Jeg kan ikke bevise at jeg IKKE har fått innsyn og kommunen vil helst ikke bevise at jeg HAR fått innsyn. Follo tingrett (som overtar saken etter at Oslo tingrett har varlset om at de kommer til å erklære seg inhabil) kan jo heller ikke vite om mine innsynskrav nå er oppfylt.

   Spørsmålet blir da hvordan retten skal kunne ta stilling til kommunens helt nye (og udokumenterte) påstand om at søksmålet nå må avvises fordi det nå har blitt gjenstandsløst.

  • #18458 Svar
   Lars
   Gjest

   Den som kommer med en anførsel må vel føre bevis for sin egen anførsel? Hvis ingen fører bevis må retten vel legge det mest sannsynlige faktum til grunn.

  • #18456 Svar
   Bjarne
   Gjest

   Det normale er at når en etat sier at innsyn er gitt og utleverer dokumenter så stoler man på det. Dersom du ikke stoler på det så må du sannsynliggjøre det motsatte. Det er ofte omtrent umulig.

   Riktignok har jeg avslørt flere ganger at fullstendig innsyn ikke er gitt selv om jeg har hatt vedtak på det og påstander fra etaten om at alt er utlevert. Da har det gjerne vært at det jeg ikke fikk var omtalt i det jeg fikk og dermed kunne bevise dets eksistens.Også da er det umulig å bevise at det er holdt unna bevisst og ikke pga slurv.

Ser 2 svar tråder
Svar til: Hvem har bevisbyrden for at innsyn er gitt?
Din informasjon: