Fra intranettet i etaten

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Fra intranettet i etaten

 • Emnet er tomt.
Ser 0 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16306 Svar
   Sam
   Gjest

   X= statlig etat, publisert på intranett

   Formålet med denne veiledningen er å skape bevissthet rundt medarbeiderne i Xs private bruk av nettsamfunn og sosiale medier, som Facebook, blogger og Twitter.

   Med privat bruk menes ytringer på sosiale medier fra private brukerkontoer som ikke administreres av X. Selv om man uttaler seg som privatperson på sosiale medier, vil man samtidig ha hatten ?medarbeider i X? på seg. Derfor har X utviklet retningslinjer for bruk av sosiale medier som alle medarbeidere oppfordres til å følge.

   Husk at din aktivitet på sosiale medier ikke kan løsrives fra din posisjon som tilsatt i X. Dine synspunkter om jobbrelaterte forhold kan fort bli oppfattet som X syn. Våre etiske retningslinjer gjelder også ved bruk av sosiale medier.

   Tjenesterelatert informasjon som ikke er allment tilgjengelig skal ikke publiseres uten at dette er godkjent av din overordnede.

   Vis aktsomhet med hva som offentliggjøres av kommentarer, bilder og video. Vær oppmerksom på at det du formidler kan bli brukt av andre og utenfor sin opprinnelige kontekst ? informasjonen du legger ut blir søkbar for mange.

   Du har et selvstendig ansvar for din bruk av sosiale medier og det du publiserer. Innenfor rammen av tjenestemannsloven vil arbeidsgiver kunne reagere overfor din bruk av sosiale medier, også den bruk som skjer som privatperson, hvis bruken er utilbørlig på en slik måte at den skader den aktelse og tillit som er nødvendig for din stilling i etaten.

   Del gjerne disse punktene med dine nærmeste familiemedlemmer.

Ser 0 svar tråder
Svar til: Fra intranettet i etaten
Din informasjon: