Follo distriktsrevisjon

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Follo distriktsrevisjon

 • Emnet er tomt.
Ser 3 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16263 Svar
   Felicia Øystå
   Gjest

   Har sendt henvendelse til distriktsrevisjonen med spørsmål om hvor jeg finner rapporter de utarbeider på bestilling fra politikerne. Tidligere fant jeg dem på deres nettsider, men så ble de fjernet. Jeg sendte epost og spurte dem, og fikk da dette svaret: «Vi har bestemt å ikke lenger legge ut rapporter på våre hjemmesider. Dette har med taushetsplikten vår å gjøre.» Kan det stemme? Rapportene er da offentlige?

  • #17882 Svar
   Christer Alexander Jenson
   Gjest

   Forvaltningsorganer skal ikke publisere taushetsbelagte opplysninger på internett, jfr. offentlegforskrifta § 7 annet ledd bokstav a. Dette innebærer at hvis forvaltningsrevisjonen utarbeider et dokument som inneholder taushetsbelagte opplysninger (eller andre opplysninger nevnt i forskriftens § 7 annet ledd) må dokumentet enten sladdes eller ikke publiseres. Forvaltningsorganet kan velge.

   Forvaltningsorganet kan også slutte å publisere dokumenter på internett, all den tid de ikke har plikt til det, men jeg vil anta forskriftens § 7 tredje ledd må sies å inneholde en forpliktelse til å offentliggjøre beslutningen sammen med dokumentutvalget som allerede er publisert.

   Men å slutte å publisere dokumenter på internett i det hele tatt utelukkende med henvisning til taushetsplikten høres noe fjernt ut.

  • #17880 Svar
   Felicia Øystå
   Gjest

   Takk for svar. Men disse rapportene inneholder ikke taushetsbelagte opplysninger. Det er rapporter som blir utarbeidet på bestilling fra kontrollutvalget i kommunen for å kontrollere kommunens tjenester. Jeg har nå lett lenge på nett på kommunens nettsider og Follo interkommunale kontrollutvalgssekretariat sine sider, men fant ingenting. Etterhvert tok jeg kontakt med utvalgets leder og fikk da en link. De ligger altså ute, men det er umulig for publikum å finne dem. Ikke bra. Men sikkert lovlig.

  • #17878 Svar
   petimeteret
   Gjest

   Dersom de i det ene tilfellet påstår at rapporten inneholder taushetsbelagte opplysninger og i det neste viser deg at dokumentet ligger skjult på internett er det noe feil.

   Et dokument som ligger skjult på internett er fortsatt på internett. Folk med litt større IT kompetanse enn meg finner det lett. Har de lagt ut taushetsbelagte opplysninger på denne måten er det en alvorlig sak. Er det ikke taushetsbelagte opplysninger der, så har de feilinformert deg.

   De skylder deg en forklaring

Ser 3 svar tråder
Svar til: Follo distriktsrevisjon
Din informasjon: