Ytringsfrihet og mediepolitikk i Arendal

I år flytter medieorganisasjonene inn hos Agderposten der det blir mediescene under Arendalsuka.

16. august arrangeres debatter om mediepolitikk og ytringsfrihet. Du kan følge debattene på våre Facebook– og Youtube-sider.

Hva er Anette Trettebergstuens viktigste prioriteringer i mediepolitikken framover?
Og hva mener opposisjonen om regjeringens mediepolitikk?
Hva sier ytringsfrihetskommisjonens rapport om offentlighet, kildevern, debatten i kommentarfeltene og andre temaer som er særlig aktuelle for de redaktørstyrte mediene?

Dette er blant de spørsmålene som vil bli stilt i de to debattene som medieorganisasjonene står bak.

Tirsdag 16. august kl. 11.00 blir det mediepolitisk debatt.
Medieminister Anette Trettebergstuen er med. Det er også stortingsrepresentantene Tage Pettersen (Høyre), Freddy André Øvstegård (SV) og Silje Hjemdal (Frp).

Debatten ledes av Veslemøy Østrem, ansvarlig redaktør i Altinget. Det blir også innspill og spørsmål fra en rekke av mediebransjens aktører.

Tirsdag 16. august kl. 13.00 blir det debatt om ytringsfrihet og mediene.
Dette året kommer det to rapporter om ytringsfrihet i Norge. I vår la Anine Kierulf frem rapporten «Akademisk ytringsfrihet» og under Arendalsuka leverer leder for Ytringsfrihetskommisjonen, Kjersti Løken Stavrum, frem deres rapport til kultur- og likestillingsministeren. Vi starter derfor med et intervju med kommisjonens leder, Kjersti Løken Stavrum. Deretter blir det debatt.

Blant deltakerne er stortingsrepresentantene Lene Vågslid (Ap) og Mahmoud Farahmand (H), Civita-leder Kristin Clemet, Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund, leder i Norsk Journalistlag Dag Idar Tryggestad og Reidun Kjelling Nybø, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Møtet ledes av Kjetil H. Dahle, programleder i TV 2 og medlem i Pressens Offentlighetsutvalg.

Disse medieorganisasjonene samarbeider om debattene:
Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Landslaget for lokalaviser og Norsk Redaktørforening.

I tillegg vil Agderposten, Fædrelandsvennen, Media City Bergen og en rekke andre aktører sørge for at mye skjer på mediescenen hos Agderposten.

Tirsdag 16. august kl. 14.00 blir det ytringsdebatt.
Anine Kierulf, som i vår la frem rapporten «Akademisk ytringsfrihet», og Kjersti Løken Stavrum, leder for Ytringsfrihetskommisjonen, møter til debatt og samtale med sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad.