Hvem fortjener åpenhetsprisen?

Norsk Presseforbunds åpenhetspris (Flavius-prisen) skal deles ut på vårt åpenhetsseminar 27. september. Vi trenger innspill til gode kandidater.

Prisen er opprettet av styret i Norsk Presseforbund og skal gå til «enkeltpersoner, organisasjoner, forvaltningsorganer, institusjoner, bedrifter, journalister, redaktører eller redaksjoner som gjennom sitt arbeid eller frivillige innsats har bidratt til å fremme eller synliggjøre betydningen av åpenhet og innsyn og/eller bidratt til endring eller utvikling av regelverk eller praksis for åpenhet og innsyn i det norske samfunnet».

Meld inn forslag til kandidater med begrunnelse (trenger ikke være lang) på e-post til sindre(a)presse.no.

I fjor gikk prisen til Gjerdrum kommune.

Tidligere prismottakere er blant annet FHI ved Camilla Stoltenberg, Oslo tingrett og riksrevisor Per Kristian Foss. I tillegg har journalist Vegard Venli vunnet prisen for sin kamp for tilgang til aksjonærregisteret, politiker Bjørnar Moxnes gjennom Lindeberg-saken, journalist Tarjei Leer-Salvesen og Fædrelandsvennen for Innsyn.no, politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistriktJan Borgen ved Transparency InternationalNaturvernforbundet i Oslo og Akershus og journalist Per Anders Johansen.