Stem på kandidater til åpenhetspris!

Send inn forslag til kandidat til Norsk Presseforbunds offentlighetspris - Flavius-prisen 2009!

For tredje gang skal Norsk Presseforbunds egen åpenhetspris – Flavius-prisen – deles ut. Dette skjer under Åpenhetstinget mandag 28 september.
Prisen kan deles ut til både privatpersoner, organisasjoner, bedrifter, kommuner eller redaksjoner som har gjort en innsats for et åpnere Norge. I fjor var det Sivilombudsmannen som stakk av med seieren. I juryens begrunnelse het det blant annet at «dette er en institusjon som har gjort klart mer enn man kunne vente ut fra dens stilling for å få større åpenhet i forvaltningen, og for å få forvaltningen og dens ansatte til å forstå at ansattes ytringsfrihet går klart lengre enn mange har trodd.

Videre mener juryen at Sivilombudsmannen gjennom sine uttalelser har lagt viktige føringer for forvaltningens praktisering av meroffentlighet og innsyn i søkerlister, og at institusjonen har bidratt til å flytte grensene for ansattes ytringsfrihet og varslerrett i riktig retning.»

Prisen er et viktig signal overfor personer, institusjoner eller andre som gjør en aktiv innsats på åpenhetsfronten. Er det noen du mener fortjener årets åpenhetspris, send inn ditt forslag med en kort begrunnelse på e-post.

Har du spørsmål om Flavius-prisen, ta kontakt med Norsk Presseforbund ved Kristine Holm, 22 40 50 45.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *