Sandefjords Blad diskuterer offentlighet med kommunen

Etter diverse kamper om innsyn i kommunens dokumenter, møtes kommune og avis for å diskutere offentlighet. Målet er å øke forståelsen omkring lovfestet rett til innsyn og møteoffentlighet.

7. september møtes toppene i Sandefjord kommune og lokalavisa for å diskutere offentlighet. Det har de sammen bestemt seg for, fordi avisa og kommunen lenge har vært i stadig konflikt rundt møte- og dokumentoffentlighet, senest i forbindelse med den ufrivillige avgangen til en tidligere bygningssjef.

Rådmann Gisle Dahn og ansvarlig redaktør i Sandefjords Blad Jan Roaldset har, synes begge fire timer til diskusjon i mediehuset i september er vel anvendt tid. Og ifølge Roaldset så gleder begge seg til å kunne kvesse knivene mens de forsyner seg av i avisas kantine. Kommunen stiller med rådmann, assisterende rådmann, kommuneadvokat og informasjonsrådgiver, mens avisa stiller med tre redaktører.
? Som innledning til diskusjon kommer jeg til å bruke Arne Jensens (assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening og leder for

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *