Protest åpnet dørene i fylkesutvalg

NRK Østafjells og Vestfold-mediene vant mot krefter i fylkesutvalget som ville lukke dørene for diskusjonen om utlevering av folkevalgtes telefonregninger.

Distriktsredaktør Lars H. Alstadsæter i NRK Østafjells nektet å godta at fylkesutvalget i Vestfold skulle føre diskusjonen rundt utlevering av de folkevalgtes telefonregninger bak lukkede dører. I forkant for møtet skrev Alstadsæter derfor et brev til fylkesordføreren der han klar beskjed om at et eventuelt vedtak om å holde hele møtet for lukkede dører, ville bli klaget inn for Sivilombudsmannen. I brevet het det blant annet:

«Saken om kartleggingen av folkevalgtes telefonbruk er en sak av stor offentlig interesse. Den berører store deler av det politiske miljøet i Vestfold. Det er derfor viktig at allmennheten får informasjon om den redegjørelse fylkesutvalget får i dag, og om de vurderinger fylkesutvalget gjør etter redegjørelser. «

Etter en lengre diskusjon i fylkesutvalget der fylkesordføreren skal ha forsøkt å stenge deler av møtet, ble det til slutt bestemt full åpenhet.
Du kan lese mer om saken på i Tønsberg blads omtale av det aktuelle møtet i fylkesutvalget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *