Pressepris for offentlighetsarbeid

Finnmark Dagblad mottok i helgen Finnmark Journalistlags pressepris for sin artikkelserie om bygging av Nordlysbadet i Alta. Aktiv bruk av offentlighetsloven og innsynsretten i offentlige selskaper, var ifølge prisvinnerne helt avgjørende i arbeid med saken.

Marte Lindi, Oddgeir Isaksen og Robin Mortensen i avisa Finnmark Dagblad mottok i helgen Finnmark Journalistlags pressepris. Prisen ble tildelt for en artikkelserie om bygging av Nordlysbadet i Alta. Aktiv bruk av offentlighetsloven og innsynsretten i offentlige selskaper, var ifølge prisvinnerne helt avgjørende i arbeid med saken.

Her er juryens begrunnelse: «For en målbevisst og langsiktig satsning på en sak, som utvikler seg til en skandale. Her jobber journalistene strukturert for å være i front nyhetsmesig på en sak, som dreier seg om stor offentlig pengebruk, store overskridelser og store konflikter. Deres metoderapport bør leses av alle redaksjoner som vil utøve god lokaljournalistikk med interesse langt utover kommunegrensa.»
– Jeg er målløs over å vinne en slik stor pris, og setter utrolig pris på anerkjennelsen fra journalistene i fylket. At juryen vektlegger aktiv bruk av offentlighetsloven og innsynsretten i offentlige selskaper varmer et journalisthjerte, uttalte prisvinner Robin Mortensen, som ifølge Journalisten.no mottok prisen sammen med Oddgeir Isaksen.