Ny utlysning etter oppslag om hemmelig søknadsprosess

Etter Gudbrandsdølen Dagningen omtalte hemmelighold rundt søkere til stillingen som ny administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, foretar sykehuset en ny utlysning.

Lørdag skrev Gudbrandsdølen Dagningen om den hemmelige prosessen rundt ansettelse av ny administrerende direktør i Sykehuset Innlandet. I følge oppslaget opererte styret ved søknadsfristens utløp med en liste over 7-8 interessenter, men altså ingen formelle søkere. To av de såkalte interessentene skal ha levert inn en søknad, men deretter trukket denne og heller meldt seg som interessent. Styrelederen i Sykeshuset Innlandet mente dermed det var greit å holde navnene på kandidatene hemmelig, og at de ikke var omfattet av plikten i offentleglova § 25 til å utarbeide søkerliste.

Norsk Presseforbund uttalte til avisen at dette i realiteten var en omgåelse av loven som var svært problematisk opp mot formålet med innsyn i søkerlister.

Nå har styret gjort full retrett og sier til Gudbrandsdølen Dagningen at stillingen lyses ut på nytt. Den nye søknadsfristen er satt til 6. februar, og Olsen forsikrer at en fullstendig søkerliste vil bli offentliggjort så snart som mulig etter fristen, opplyses det i artikkelen.

Les hele saken på GD.no.

Les også kommentar i GD: – Hva er visen med å følge loven?