Krever åpenhet om offentlige ansettelser

Flere medier tar nå et oppgjør med manglende åpenhet rundt ansettelser i det offentlige.

Flere medier tar nå et oppgjør med manglende åpenhet rundt ansettelser i det offentlige. Tidligere denne uken kunne du lese om Gudbrandsdølen Dagningens fokus på ansettelsesprosessen rundt lederstillingen i Sykehuset Innlandet. I dag har Lokalavisa Sør-Østerdal gjort rådmann og ordfører i Engerdal kommune oppmerksom på den nye innsynsloven og kravet om at det skal varsles i stillingsannonsen at navnet på søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om konfidensialitet i et eget brev til kommunen.

Andre klager presse.no/offentlighet kjenner til, er:

Nye Troms – Balsfjord kommunes hemmelighold av samtlige søkere på stillingen som rådmann (les hele klagen)

Aftenposten – Nasjonalmuseet for kunst nekter å offentliggjøre søkerliste til stillingen som direktør for Nasjonalmuseet for kunst, angivelig med den begrunnelse at styret har vedtatt ikke å levere ut listene (les hele klagen).

Trønder- Avisa – Leka kommune holdt først tilbake fem navn fra søkerlisten til rådmannsstillingen i Leka kommune. Etter klagen skal fire av søkerne ha trukket seg som følge av krav om åpenhet, mens ett av navnene fremdeles skal ha blitt unntatt fra søkerlisten.

Slik skal det gjøres: Full åpenhet om søkerlister i Nissedal

Ønsker du å klage over manglende innsyn? Det tar deg 2 minutter med våre utkast til klagebrev:

Klage over utlysningsteksten

Klage over at navnet på søkere holdes hemmelig

Klage over at søkerlister ikke er utarbeidet