Kommunens arbeidsseminar skulle vært åpent

Politikerne i Sandnes mente det var greit å holde et lukket "arbeidsseminar" om hyttepolitikk i forkant av at det skulle fattes politisk vedtak. Fylkesmannen var uenig, og fastslo at møtet skulle vært offentlig.

Da Sandnes kommune skulle fatte politisk vedtak om hyttepolitikken i kommunen, valgte de å ta diskusjonen bak lukkede dører. Dette mente Fylkesmannen var i strid med møteoffentlighetsprinsippet, og dermed også i strid med kommuneloven. Politikerne sier til Stavanger Aftenblad at de var i god tro og stiller spørsmål ved om det ikke skal være mulig å ha uformelle møter og lufte synspunkter uten å gjøre vedtak. Komiteelederen som tok initiativet til seminaret, sier til Stavanger Aftenblad at det er vanlig praksis i Sandnes å holde slike uformelle møter innimellom.
Ordføreren i kommunen bekrefter at kommunen har lang tradisjon for å avholde uformelle seminarer gjennom den årlige formannskapssamlingen «der formannskapet får snakke løst og fast, gjerne litt rausere enn de gjør ellers, uten pressen til stede», sier han til avisen.

Les saken på Aftenbladet.no og brevet fra Fylkesmannen i Rogaland her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *