Departementet beklager sen saksbehandling i Vegdirektoratet

Vegdirektoratet får kritikk fra Samferdselsedepartementet. I et brev til direktoratet skriver departementet at behandlingen av en klage har tatt alt for lang tid.

20. november i fjor klaget frilansjournalist Tormod Eitrheim til Vegdirektoratet over avslag på innsyn i en e-post. Åtte uker og én purring senere hadde han ennå ikke fått svar. Dermed tok Eitrheim saken opp med Samferdselsministeren i et brev som også ble sendt til stortingsrepresentant Arne Sortvik. I sitt svar – med kopi til Stortinget og Vegdirektoratet – skriver departementet følgende: «Departementet har vore i kontakt med Vegdirektoratet i tilknytning til at du ikkje har fått svar på klaga di av 20.11.06 om manglande innsyn i e-post. Det er beklageleg at saka har tatt så lang tid».

Videre vises det til Justisdepartementets veileder der det fremgår at innsynskrav i de fleste tilfeller skal kunne avgjøres samme dag eller i alle fall i løpet av 1-3 virkedager, og at saksbehandlingstid på 8 virkedager eller mer bare er akseptabelt i helt ekstraordinære tilfeller. Departementet understreker at den samme vurderingen gjelder ved klagesaksbehandlingen, og viser til følgende utdrag fra veilederen: «Det forutsettes imidlertid at klagen skal avgjøres rimelig raskt». Les brevet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *