Juryleder: Et godt år for journalistprisen

Juryleder for den store journalistprisen er fornøyd med kvaliteten på de nominerte kandidatene.

– Det er åpenbart at det blir et godt år i år. Det er meget sterke nominasjoner i mange journalistiske sjangere, sier Harald Stanghelle som leder juryen for Den store journalistprisen.

Juryen er ny i år. Den ble oppnevnt av styret i Norsk Presseforbund i høst og sitter i en periode på fire år. Mandag hadde juryen sitt første av i utgangspunktet tre møter. –

– Vi benyttet møte til å diskutere tilnærming og har begynt utvalgsprosessen, sier Stanghelle.

Den store journalistprisen er en åpen pris. Den kan gå til hele spekteret av journalistiske uttrykk: Til enkeltpersoner, grupper av journalister eller til en hel redaksjon. Prisen kan også gå til et enkeltstående journalistisk arbeid, for arbeid over tid.

– Men juryen er opptatt av å forankre prisen i det siste årets journalistikk, sier Stanghelle.

I år deles Den store journalistprisen ut på Norsk Journalistlags landsmøtemiddag den 11. mars.

Her kan du se alle de nominerte.

Juryen skal dette og de neste tre årene ledes av Harald Stanghelle (Aftenposten) for Norsk Redaktørforening. Resten av juryen består av Christian Lura (Bergens Tidende) for Norsk Journalistlag, Annette Groth (NRK) for NRK, Silje Hovland (TV 2 Nyhetskanalen) for TV 2, Hildegunn Amanda Soldal (Dagbladet) for MBL, Aina Johnsen Rønning (Advokatbladet) for Fagpressen og Kjersti Løken Stavrum for Norsk Presseforbund.