Informasjonskapsler på presse.no

Presse.no bruker informasjonskapsler blant annet for deling i sosiale medier, trafikkmåling, innlogging, kontaktskjemaer og optimalisering av innhold. Ved å bruke denne siden godkjenner du denne bruken.

De aller fleste nettsider av i dag benytter seg av såkalte cookies (på norsk: informasjonskapsler) for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Med nytt lovverk og nye EU-regler for informasjonsinnhenting og personvern har det kommet nye regler vedr. informasjon ang. informasjonskapsler. Her finner du informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler på presse.no.

Lov om elektronisk kommunikasjon krever at Norsk Presseforbund informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler. Vi siterer fra lovverket:

§ 2-7b Bruk av informasjonskapsler/cookies

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

  • utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett
  • som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.

 

facebook.com
Facebook.

sharethis.com
ShareThis.

scorecardresearch.com
Brukes til å måle hvor mange som bruker ShareThis.

twitter.com
Twitter.

Google Analytics
Trafikkmåling.

WordPress
Innlogging osv.

visited: Denne informasjonskapselen lagrer at du har besøkt nettsiden tidligere, slik at du slipper å få advarselen om disse vilkårene på nytt hver gang du går inn og når du klikker deg rundt på nettsiden.