Innsyn i regninger

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål Innsyn i regninger

 • Emnet er tomt.
Ser 2 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16217 Svar
   Robin
   Gjest

   Hei!

   Har man lov å få innsyn i kommunale regninger? For eksempel hvis det er mange som ikke betaler barnehageregningene sine i en kommune, kan ba om å få oversikt om det er noen folkevalgte som har ubetalte regninger? Evt. må man spørre for spesifikke navn?

  • #17664 Svar
   Petimeteret, <br><br>Hei!<br><br>Det er lov å spørre om innsyn i dette. Det er kommunens oppgave å finne ut om du virkelig får innsyn. Det er nærliggende at kommunen vurderer om det er taushetsplikt for opplysningene (personlige forhold), men jeg tror de må konkludere med at ikke er taushetsbelagt. <br><br><br><br>Du må formulere kravet ditt på en måte som kommunen kan forholde seg til. Derfor er det best med å oppgi konkrete navn, selv om kommunen sikkert har oversikter over de folkevalgte i kommunen. <br><br><br><br>En annen vinkling kan være å be om oversikt over forfalte med ubetalte barnehageregninger i kommunen. <br><br>
   Gjest
  • #17662 Svar
   Christer Alexander Jenson
   Gjest

   Som regel vil man kunne få innsyn i regninger (at noen har et klientforhold til en gitt barnehage er ikke en taushetsbelagt opplysning), men Justisdepartementet nevner i veilederen til offentleglova (s. 80) at opplysninger om at en person har misligholdt en betalingsforpliktelse er en taushetsbelagt opplysning etter forvaltningsloven § 13 (1) nummer 1.

Ser 2 svar tråder
Svar til: Innsyn i regninger
Din informasjon: