14 dagar forseinka

Presseforbundet Still spørsmål Still spørsmål 14 dagar forseinka

 • Emnet er tomt.
Ser 1 svar tråd
 • Forfatter
  Innlegg
  • #16260 Svar
   Hilde Kristin Strand
   Gjest

   Kommunen eg dekkjer, ligg no 2 veker (eller 13 dagar, som eg og den heller sure arkivtilsette vart samde om) når det gjeld å legga postlistene ut på nett. Eg ser av tidlegare svar at ein ikkje har paragrafar å slå i bordet med, men no byrjar dette å vera så forseikna at det verkeleg er eit problem. Eg opplever òg at det tek opp mot ei veke å få dokumenta eg har bestilt. Kva gjer ein?

  • #17872 Svar
   Ingrid S. Torp
   Gjest

   For å ta det siste først: Ifølge offentleglova skal innsynskrav behandles «uten ugrunna opphold», noe som i henhold til forvaltningspraksis er tolket som samme virkedag og senest innen tre virkedager. Får du ikke svar innen fem dager, er dette å regne som et avslag, og du kan da påklage vedtaket.

   I praksis vil en slik klage innebære en purring, men du har grunn til å klage på arkivpraksisen her, og en klagemal til dette ligger som brev 3 under «Klag på 1-2-3» på nettsiden her. Journalføring skal skje fortløpende, og etter 13 dager er ikke fortløpende. Det er greit å legge ved en kopi av postjournalen i klagen for å vise problematikken.

Ser 1 svar tråd
Svar til: 14 dagar forseinka
Din informasjon: